У К-ПНУ відбулося відкриття художньої виставки Віталія Праворського «Борітеся – Поборете!»

У К-ПНУ відбулося відкриття художньої виставки Віталія Праворського «Борітеся – Поборете!»

Сьогодні в головному корпусі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулося відкриття художньої виставки «Борітеся – Поборете!», основою якої стала дипломна робота випускника кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Віталія Праворського.

Дипломна робота Віталія налічує близько 52 плакатів. В експозиції, яка презентована в холі головного корпусу представлено 12 робіт, що відображають події російсько-української війни, громадянську позицію та емоції художника. З вітальним словом виступили ректор К-ПНУ Сергій Копилов, кандидат мистецтвознавства, декан педагогічного факультету Віктор Лабунець, завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Іван Підгурний, керівник практичної складової дипломної роботи Віталія асистент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Ілля Лашко.

До слова запросили й автора робіт, який розкрив символізм окремих плакатів, поділився планами на майбутнє та подякував академічній спільноті К-ПНУ за сприяння у творчому розвитку.

Пресцентр