Олена Колупаєва викладатиме в університеті Стетсона США за програмою Ukraine Initiative

Олена Колупаєва викладатиме в університеті Стетсона США за програмою Ukraine Initiative

Кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри журналістики, завідувач навчальної лабораторії мультимедійних засобів і медіадизайну Олена Колупаєва отримала запрошення до Brown Center for Faculty Innovation and Excellence університету Стетсона. Олена Миколаївна викладатиме курси «Права людини і медіа» та «Медіаграмотність» на факультеті комунікації та медіадосліджень.

Олена Миколаївна – випускниця Академії з прав людини для викладачів журналістики. Сфера її наукових інтересів у цьому напрямі –  утримання під вартою та ув’язнення. Під час війни в Україні було багато порушень прав людини, серед яких вбивства цивільного населення, знищення житлових кварталів, зґвалтування, катування тощо, саме на цьому вона акцентуватиме увагу в межах викладання курсу «Права людини і медіа».

 

Також вона зауважила, що медіаграмотність сьогодні надзвичайно актуальна, оскільки під час війни ми натрапляємо на маніпулятивні фото та відео, дезінформацію, російську пропаганду, а також на таке явище як deepfake.

«Практика у США дозволить мені проводити дослідження ЗМІ, зокрема проаналізувати досвід  висвітлення масштабів війни Росії проти моєї Батьківщини. Для українських медіа це перший досвід  висвітлення широкомасштабної війни, і наші журналісти не мають такого досвіду, як, до прикладу, їхні американські колеги. Також участь у цій програмі дасть мені можливість дізнатися більше про освітні практики та обмінятися думками щодо різних підходів викладання та дослідження», – зазначила Олена.

 

Професорсько-викладацький комітет університету Стетсона, який розглядав заявки претендентів, писав:

«Дослідження Олени Колупаєвої та досвід викладання журналістики, медіаграмотності, прав людини та дезінформації зможуть не тільки розширити курси відділу комунікацій та медійних досліджень, але й інформуватимуть ширшу спільноту щодо російського вторгнення в Україну, порушень прав людини з боку Російської Федерації, проблему сфальсифікованих новин».

Ми бажаємо успіхів Олені Миколаївні і з нетерпінням чекатимемо на її повернення до України!

За інформацією Університету Стетсона,
пресцентр