Презентація книги професора Сергія Копилова «Іван Огієнко: у пошуку української ідеї та шляхів її реалізації»

Презентація книги професора Сергія Копилова «Іван Огієнко: у пошуку української ідеї та шляхів її реалізації»

23 серпня в залі засідань Кам‘янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулася презентація книги професора Сергія Копилова «Іван Огієнко: у пошуку української ідеї та шляхів її реалізації» , присвячена 140-річчю від дня народження фундатора державного українського університету.

У книзі представлені праці суспільно-політичній і організаційній діяльності видатного вченого-філолога, державного, громадського і церковного діяча – Івана Огієнка. В окремій частині видання вміщено листи відомих діячів у країнах Центрально-Східної Європи: Василя Біднова, Дмитра Донцова, Дмитра Дорошенка, Павла Скоропадського, митрополита Андрія Шептицького тощо, а також окремі листи Івана Огієнка, що не були опубліковані й вводяться в науковий обіг.

Зі вступним словом виступила проректор з наукової роботи, професор Світлана Миронова, яка привітала присутніх із Днем Державного Прапора та річницею Незалежності України, відзначивши символізм заходу, адже цьогоріч святкуємо ще й 140-річчя від Дня народження Івана Огієнка.

Слово мав автор монографії, доктор історичних наук, професор, ректор К-ПНУ Сергій Копилов, який наголосив, що праця стала результатом 25-річних досліджень постаті Івана Огієнка як носія національної ідеї й самовідданого оборонця українських інтересів.

Вітали Сергія Анатолійовича з презентацією книги й доктори історичних наук, професори Олександр Завальнюк та Валерій Сепанков і доктор філологічних наук, професор Олег Рарицький. Науковці зазначили, що праця Сергія Копилова має велике теоретичне та практичне значення, оскільки вміщені в монографії джерела безсумнівно є базою для огієнкознавців, а результати тривалих досліджень відображають еволюцію поглядів автора на життя та діяльність видатного громадського, історичного та культурного діяча.

До участі в заході долучились науково-педагогічні працівники університету, здобувачі вищої освіти К-ПНУ, представники Управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, Центру професійного розвитку педагогічних працівників Кам’янець-Подільської міської ради, центральної міської бібліотеки міста імені Костя Солухи, громадськості міста.

Пресцентр