Анастасія Вонсович взяла участь у роботі благодійного проєкту «Головний табір країни» Київщина

Анастасія Вонсович взяла участь у роботі благодійного проєкту «Головний табір країни» Київщина

З 22 до 28 серпня студентка історичного факультету спеціальності 052 «Політологія» Анастасія Вонсович брала участь у благодійному проєкті «Головний табір країни» Київщина.
У заході взяли участь 69 представників від територіальних громад Київщини і 71 представник з інших регіонів України з числа учасників АТО/ООС/бойових дій, молодіжних працівників, волонтерів, фахівців освіти, культури, молодих підприємців, представників інститутів громадянського суспільства, членів Пласту, спортсменів з активною громадянською позицією.


Проведення заходу є яскравим прикладом механізму співпраці органів державної влади з інститутом громадянського суспільства, адже організований під патронатом Київської обласної державної адміністрації та за участі Міністерства молоді і спорту України і має на меті налагодження єдиної ціннісно-орієнтованої співпраці серед молоді країни і попередження негативних виявів у молодіжному середовищі.
Учасники заходу розглянули актуальні питання волонтерства, реалізації молодіжних програм та проєктів, проблеми повернення молоді в Україну тощо.

Головні меседжі:
1. Перемога у війні допоможе підсилити соціальну та політичну обізнаність студентів.
2. Молода людина має бути активною у всіх сферах державної політики. Вагомий внесок у рішення повинна здійснювати молодь.
3. Потрібно створити такі умови для молоді, щоб на території України розвиватись та мати змогу здобувати міжнародний досвід.
4. Можливість приймати швидкі рішеня несе за собою відповідальність за перевищення службових обов‘язків, тому не варто робити поспішних рішень, це і є мистецтво державного управління.
5. Ідентичність – пам’ять історії самого себе. Нація – це спільнота, яка вирішила жити разом, яка домовилась про правила спільного життя.
6. Наразі триває фізична війна, за нею буде йти юридична, наступною буде інформаційна.
7. Російська пропагадна повина бути знищена! Як і сама росія!
8. Минуле ніколи не переможе майбутнє.
9. Лідер – той, який годує та захищає. Спочатку ти маєш побудувати особисте і лише потім спрямовувати інших на щасливе майбутьнє.
10. Важливість волонтерства полягає в тому, щоб порівняти свої сили і плани з можливостями.

Кафедра політології