У К-ПНУ провели інструктаж із питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки в умовах воєнного стану

У К-ПНУ провели інструктаж із питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки в умовах воєнного стану

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників  освітнього процесу в установах і закладах освіти (затверджено наказом МОН України від 26.12.2017 р. №1669), з метою посилення контролю за збереженням життя й здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану, здійснення заходів з охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту, попередження надзвичайних ситуацій 31 серпня 2022 р. в актовій залі  К-ПНУ представники військової частини А2738 Командування Сил підтримки, м. Кам’янець-Подільський та районного управління ДСНС України у Хмельницькій області провели  інструктаж із питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки в умовах воєнного стану для науково-педагогічних працівників, керівників структурних підрозділів, їх заступників та інших працівників університету.

Особливу увагу звернули на правила поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», перелік джерел достовірної інформації, порядок пересування учасників освітнього процесу до укриттів, дотримання правил поведінки в укриттях, правила поведінки під час обстрілу. Інструктори розповіли, як діяти в умовах воєнної загрози, правила поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів, про дії під час хімічної та радіоактивної загрозах, а також військовий психолог надала поради щодо того, як впоратися зі стресовою ситуацією.

Проведення інструктажу забезпечили: доцент кафедри військової підготовки, полковник запасу Олександр Волох, представники військової частини А2738 Командування Сил підтримки, м. Кам’янець-Подільський, провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Кам’янець-Подільського районного управління ДСНС України у Хмельницькій області, лейтенант служби цивільного захисту Олександр Волков та завідувач відділу охорони праці Оксана Чорна.

Відділ охорони праці