Податкова знижка для здобувачів вищої освіти

Податкова знижка для здобувачів вищої освіти

Студенти, які здобувають освіту на контрактній основі, мають право на певну компенсацію вартості освітніх послуг – податкову знижку на навчання. Така можливість передбачена підпунктом 166.3.3. статті 166 Податкового кодексу України.
«Витрати мають підтверджуватися платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, у яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги», – зазначають у Службі освітнього омбудсмена.
За даними Державної податкової служби, у 2019 році зі 147 тисяч громадян, які звернулися за податковою знижкою, 80% бажали отримати знижку саме за витрати на навчання.
У 2020 році держава компенсувала 216 млн грн плати за контрактну форму навчання для 77 тисяч українців.
Право на податкову знижку за навчання мають здобувачі освіти, батьки здобувачів освіти або їх усиновлювачі, чоловік або дружина здобувача освіти, які є громадянами України та платниками податків.
Податкову знижку можна отримати незалежно від того, у державному, комунальному, корпоративному чи приватному закладі освіти отримує освітні послуги учень або студент.
Про порядок надання податкової знижки та її розрахунок читайте за поликанням. 

За інформацією сайту Освіта.ua