Історія успіху випускника К-ПНУ

Історія успіху випускника К-ПНУ

Аліна Гомілко: «Мети досягає той, хто її прагне»

Аліна Гомілко, випускниця К-ПНУ спеціальність Середня освіта (математика), працює вчителем математики та інформатики у Кам’янець-Подільському ліцеї «Славутинка» .

Що спонукало Вас стати студенткою фізико-математичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?

Я з дитинства мріяла стати вчителем. Саме цей факт і спонукав мене стати студенткою фізико-математичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки. Чим запамяталися роки навчання на факультеті та в університеті загалом? Кого із викладачів згадуєте?

Студентське життя приносить багато радості: «Від сесії до сесії живуть студенти весело». А скільки всього довелося пережити! Це записки на лекціях і посиденьки на підвіконні, це студентська весна, це нові люди, це невимовна радість, коли виходиш з аудиторії, махаєш заліковкою та стрибаєш від щастя. Немає на світі нікого щасливішого за студентів. Це особливий стан душі, це вічна весна, сонце, любов, це найчудовіший час у житті. У кожного з викладачів свій характер, принципи, але скажу одне: кожен досконало знає свою дисципліну і доступно презентує свої знання студентам. Головне, щоб студент мав бажання сприймати інформацію. Найчастіше пригадую лекції Сорич Ніни Миколаївни, а практичні заняття Сморжевського Юрія Людвиговича.

Згадуючи студентські роки, за чим шкодуєте? Спілкуєтеся зі своїми одногрупниками? Вони працюють за фахом?

Ми вдало поєднували час навчання і розваг. Разом цікавіше і готуватись до іспитів, і святкувати Новий рік та День студента, проводити наукові дослідження і відпочивати влітку. У нас, крім теорем і задач, були незабутні Дні першокурсника, святкування Дня факультету, різноманітні конкурси. Часто спілкуюсь із багатьма своїми одногрупниками, та, на жаль, вони не працюють за фахом.

Які навики Ви здобули під час навчання в університеті? Зважаючи на Ваш практичний досвід, як Ви вважаєте, які предмети потребують більш детального вивчення?

Наші викладачі дали таку базу знань, що вона може позмагатись у першості з іншими відомими вишами. Я вивчала не лише математику, статистику, але й комп’ютерні дисципліни, що були дуже цікавими для мене, адже зараз час IT-технологій. Закінчивши фізико-математичний факультет, ти стаєш нібито «універсальним солдатом», ти можеш працювати майже в будь-якій сфері діяльності.

Розкажіть про свою роботу. Знання, здобуті під час навчання, Вам знадобилися?

Кажуть, що вчитель – професія, яку потрібно любити душею, інакше працювати не вийде. Може, вчитель нині і не дуже престижна професія, та потрібно любити те, чим займаєшся Я дуже люблю свою роботу. У класі забуваю про всі негаразди та проблеми. Бути вчителем – це щоденна підготовка до уроків, підбір цікавого матеріалу, зацікавленість своїм предметом, додаткові знання та головне – уміння легко і якісно донести їх до дітей.  На сьогодні я вже спеціаліст ІІ категорії в Кам’янець-Подільському ліцеї «Славутинка» Хмельницької обласної ради, надзвичайно вдячна адміністрації закладу за підтримку та настанови.

Маєте час на відпочинок? Якому відпочинку віддаєте перевагу?

Дуже люблю подорожувати та відпочивати на природі. Протягом навчального року часу на відпочинок не вистачає, а от час відпустки, звісно присвячую цьому.

Вважаєте себе успішною людиною? Які плани на майбутнє?

Мрію про мир і спокій в Україні, про здоров’я всіх дітей, щоб українці не шукали роботу інших куточках світу, а ще мрію відкрити власний заклад освіти.

Дайте поради студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?

Студентам бажаю наснаги, витривалості, не здаватись у досягненні своїх цілей. Мрійте, мрії обов’язково здійснюються!

Валентина Колодій, координатор роботи зі студентською молоддю університету